top of page

Hårfjerning med laser (IPL)

Hårfjerning med laser (IPL)

Hvordan virker laseren? Hårfjerning med laser benyttes for å fjerne uønsket hårvekst og er en effektiv og sikker behandling. Laserlyset absorberes av fargestoffer i hårsekken, varmer opp og ødelegger proteinet i hårsekken, slik at det ikke produseres nytt hår.


Vi kan kun behandle hår som er mørke. Med laser unngår du inngrodde hår, grov hud og stadig barbering eller voksing.


Hva er viktig før en laserbehandling ?

Unngå sol på behandlingsområdet før og etter behandling. Det gjelder også selvbruning to uker før behandling. Kvelden og morgen før behandling anbefaler vi å unngå kremer, oljer, parfyme og deodorant i behandlingsområdet. Unngå å nappe/vokse to uker før behandling. Barbering er ok.


Hvor mange behandlinger er nødvendig ?

Det kreves ca 6-10 behandlinger da hår alltid vil være i forskjellige vekstfaser. Effekten på behandlingen får du når laseren skyter på pigmentet i håret mens det er i den anagene vekstfasen og dermed dreper follikkelen, hårsekken. Dette betyr at du må vente 8-12 uker mellom hver behandling. Allerede etter første behandling vil du merke forskjell og det vil ta lengre tid før hårene vokser ut igjen.


Hva kan du forvente etter behandlingen ?

Etter behandling kan du føle deg litt varm i området og man kan forvente at man blir rød og lett hoven rundt hårsekken. Det kan være greit å være forsiktig med store aktiviteter og bading rett etter behandling.Unngå soling/solarium på det behandlede område i minst 6 uker etter behandlingen. Når du oppholder deg utendørs anbefaler vi solfaktor 50 på området som ikke er tildekket av klær.

Har du noen spørsmål? 

Du er hjertelig velkommen til en kostnadsfri konsultasjon hos oss.

bottom of page