top of page
BOTOX

Botox

Botox er et legemiddel som brukes til å behandle flere ulike tilstander. Bruk av medisinen ble først beskrevet i 1970. I små doser kan man injiseres toksinet i tutvalget ansiktsmuskler for å glatte ut rynker. De vanligste områdene som behandles er sinterynke, panne og linjer rundt øyne. Botox brukes også til å redusere svette i armhuler og hender.

 

Bakgrunn

Botox ble først FDA godkjent til å behandle muskelspasme rundt øyne og ansikt i 1989. Ved behandling av muskler rundt øyne oppdaget man også at medisinen hadde en forbedrende effekt på rynker. Dette ble først publisert av Jean Carruthers i 1987. I dag er Botox en viktig del innen flere medisinske spesialiteter til behandling av overdreven svette, overaktiv blære og muskelsykdommer med spasmer.

 

Virkemåte

Virkestoffeft i Botox heter Botulinum neurotoxin. Det produseres naturlig av bakterien Clostridium. Farmakologisk sett finnes det 7 ulike typer som nummereres A-G. Kun type A og B brukes i medisinsk behandling. Botox binder seg til en reseptor på nerveceller og danner et såkalt SNARE protein. Disse forhindrer frigjøring av signalmolekylet acetylcholin som gjør at muskler trekker seg sammen og svettekjertler aktiveres. Botox blokkerer altså nerveimpulsene til små ansiktsmuskler og hindrer at disse trekker seg sammen. På den måten blir huden over glatt og rynkene rettet ut.

 

Kosmetisk bruk av Botox

I USA ble det i 2014 utført ca. 7 millioner behandlinger med Botox mot rynker. Ved å hemme utvalgte muskler kan man redusere dynamiske rynker – linjer som oppstår ved bevegelse. Behandlingen påvirker statiske linjer som er tilstede ved hvile. Botox brukes mest til å behandle sinterynke, panne og kråketær rundt øynene.

 

Hvordan utføres behandlingen

Sprøytespissen som brukes ved behandlingen er veldig tynn og de fleste opplever lite ubehag. Mange beskriver det som et myggstikk. Behandlingen i seg selv tar 5-10 minutter avhengig av hvor mange områder som behandles. Man kan gjenoppta alle aktiviteter med en gang etter behandlingen. Det tar 2-4 dager før man merker effekten og 7-10 dager før man får full effekt. Effekten varer i gjennomsnitt 3-5 måneder etter den første behandlingen og lenger ved gjentatt behandling. De fleste må utføre behandlingen 2-3 ganger årlig.

 

Behandling av panne med Botox

Jobben til pannemuskelen er å holde øyelokkene åpne og løfte pannen. Det er stor variasjon mellom personer hvor kraftig muskelen er. Det er også vanlig at muskelen er asymmetrisk og gir ulike linjer på høyre og venstre side. Hvis man får tunge øyelokk vil rynker i pannen bli mer synlige da de «jobber» for å holde øynene oppe. I en slik situasjon er det høy risiko å behandle med Botox som kan gi midlertidig tunge øyelokk. Målet med behandling er å glatte ut dynamiske linjer uten å gi et kunstig utseende. Da muskelens form og anatomi varierer stort mellom personer er det her viktig med en erfaren behandler som kan tegne opp og markere musklene som skal behandles.

 

Behandling av sinterynke med Botox

Behandling av sinterynken (glabella) er den vanligste bruk av Botox kosmetisk. Behandlingen reduserer linjer mellom øynene. En annen viktig effekt er at øyelokkene hever seg noe i hvile som gir et mer åpent blikk. Spenningshodepine kan også bedres. Sinterynken består av flere muskler. Viktigst er muskelen corrugator på hver ytterside og procerus sentralt. Behandlingen i seg selv er rask og består av 5-7 små stikk i huden.

 

Løft av øyenbryn

Det er mulig å gi et løft og forme øyenbryn ved bruk av Botox. En vil typisk først behandle sinterynken som gir et mer våkent blikk. En vil deretter også sette en liten dose i ytre del av øyenbrynet for å hemme musklene som drar øyet ned.

 

Botox mot kråketær

Fine linjer kalt kråketær er vanlig rundt øynene. En liten mengde Botox settes som små innstikk i ytre del av muskelen orbicularis oculi. Behandlingen består typisk av 3-6 små innstikk øverst i huden.

 

Rynker på nesen

Såkalte bunny lines er fine linjer på utsiden av nesen. De skyldes overaktivitet av muskelen nasalis. Behandling består av tre små injeksjoner på hver side av nesen og en sentralt.

 

Botox mot svetteplager

Botox er den mest effektive behandling av lokaliserte svetteplager under armhuler og hender. Behandlingen utføres med en lokalbedøvende krem og består av små stikk i området. Effekten kommer etter 3-7 dager og man får en betydelig svettereduksjon. De fleste har effekt 3-6 måneder men andre også lenger. Behandlingen må gjentas når effekten går ut. Det er ingen risiko.

 

Hvilke områder behandles mot svette

Botox brukes i hovedsak til behandling av svette under armhuler, hender og lyske. Det er en veldig enkel prosedyre. En må møte 30 minutter før timen og få på en bedøvende krem. En må påregne ca. 20-25 stikk på hvert område. Med bedøvelseskrem er dette noe de fleste kun opplever lett ubehag av.

 

Bivirkninger

Behandling med Botox er svært trygt og bivirkninger er sjeldne. Ved behandling av rynker i ansiktet er lett ømhet og rødhet 1-2 dager vanlig. Hodepine er rapportert men ikke vanlig. Forbigående tunghetsfølelse i øyelokk kan forekomme ved behandling av panne. Noe asymmetri kan forekomme og hvis uttalt korrigeres.

FILLER

Juvederm er en verdensledende filler, produsert med innovativ og avansert teknikk. Produktene er  FDA-godkjente (Food and Drugs Administration) og med god dokumentasjonsbakgrunn. Den patenterte VYCROSS teknologien gir et perfekt produkt som gir et naturlig og langvarig resultat. Juvederm er en hyaloronsyregel og fordelen med Juvederm er at den har en glatt konsistens som lett flyter inn i huden og gir et glatt naturlig utseende. De fleste andre fillere på markedet har ofte en granulat konsistens som kjennes kornete.

Juvederm er et helt naturlig produkt. Inneholder ingen giftstoffer og påvirker heller ikke mimikken.

 

Hyaloronsyre finnes naturlig i huden, det som gir huden volum og fuktighet. Alt etter hvilke produkt som blir brukt, område som blir behandlet, har det en virketid fra 12- 18 mnd. Juvederm brukes til å gjennopprette tapt volum, framheve ansiktskonturene, fylle ut rynker og gi en generell hudforbedring.

Hva er Juvederm®?
Juvederm® er det eneste HA (hyaluronic acid) fyllstoffet som er godkjent for å vare opp til ett år av FDA.

Juvederm® er et dermalt fyllstoff som umiddelbart bidrar til å
gjenopprette hudens volum, og glatter ut ansiktsrynker og folder som for eksempel “smilerynker” eller “parenteser” 

Hva gjør Juvederm®?
Juvederm® tilfører midlertidig volum til ansiktsvevet og gjenoppretter et mykere
utseende i ansiktet.

 

Hva er Juvederm® ment brukt for?
Juvederm® injiseres i midten til dyp dermis (under det ytterste laget av huden) for korrigering av moderate til uttalte ansiktsrynker og folder, som for eksempel
nasolabiale folder og marionettlinjer.

PEELING

Kjemisk peeling

Overfladisk kjemisk peeling

Ved en "light" peel brukes som regel glykolsyre (Alfa-hydroksysyre) eller salisylsyre. Disse virkestoffene fører til en eksfoliering av det ytre hudlaget. Vi bruker Glykolsyre fra 30-70%, og Salisylsyre fra 10-30%. Denne behandlingen fjerner det ytterste hudlaget (epidermis) og gir en lett eksfoliering. Flere behandlinger anbefales. For maksimal effekt trengs 4-6 penslinger. Behandlingen bør kombineres med hjemmeprodukter. Behandlingen forbedrer ujevn pigmentering, tørrhet, akne og fine linjer. Alle hudtyper kan behandles. Du kan gå på jobb samme dag. 


Hva betyr kjemisk peeling

Kjemisk peeling av huden involverer applikasjon av en kjemisk oppløsning på huden for å forbedre solskadet hud, pigmenteringer, akne og rynker. Prosedyren gir som navnet tilsier en overfladisk peel eller eksfoliering av det ytterste hudlaget. På verdensbasis er peeling en av de mest populære behandlingene. Ordet kjemisk peeling strekker seg fra overfladiske fruktsyrepeelinger for å gi huden glød, til dype peelinger mot rynker. Dybden på peelingen avhenger av type virkestoff som brukes, hvor lenge det er i kontakt med huden og hvor hardt peelingen masseres inn i huden.

AquaGold – The Golden cocktail

AquaGold kalles ofte «The Golden Cocktail»  og er desidert det hotteste innen medisinsk hudpleie fra USA hvor kjendiser som bl.a. Kim Kardashian bruker Aqua Gold i sin månedlige hudpleierutine.

I Aqua Gold ampullen blandes en skreddersydd cocktail som inneholder en mengde vitaminer, antioksidanter, mineraler, micro-næringsstoffer, muskelavslappende og hyaluronsyre (fukt). Ampullen stemples ned i huden på 0,66 mm dybde og infuseres i det øverste hudlaget ved hjelp av 20 nanotynne, hule, gullbelagte nåler.

 

Fukt og glød til huden

Behandlingen er en ren hudbehandling laget for å gi huden glød og fukt. Den minsker porestørrelsen og forbedrer hudstrukturen samt gir en “plumping-effekt”.

AquaGold finetouch er ment som en siste finish for huden og er veldig godt egnet for de bittesmå rynkene rundt øynene samt porene i T-sonen. Behandlingen kan også minske rødhet og redusere ansiktssvette.

Du får  din bestemte cocktail tilpasset din hud, og behandlingen egner seg godt et par dager før “red carpet” events.

 

Utføres i ansikt, på hals og bryst

Behandlingen kan utføres i ansikt, på hals og bryst. Vanligvis renses huden godt først og sprites før ampullen med AquaGold klargjøres. Deretter stemples cocktailen inn jevnt i hele huden.

Behandlingen tar ca. 15-20 minutter.

bottom of page